Friday, February 24, 2012

Kerja Sementara

iDeOLoGy Cik Dya at 8:00 PM 0 000 iDeOLoGy ReaDeR
Assalammualaikum...

aku sekarang merantau kat negeri orang, yang jauh dengan negeri aku sendiri untuk mencuba nasib dengan harapan ada rezeki aku kat sini.

aku kerja sementara sebelum mana-mana hospital panggil aku interview. bukan aku tak bersyukur yang sekarang ni sekurang-kurangnya aku ada pekerjaan,tapi aku terlalulah bosan dengan keadaan nie...tension pun ye,maklumla bukan feel aku kerja macam ni. susah untuk pujuk hati untuk ikhlas, lagi-lagi bila dengar khabar yang kawan-kawan seperjuangan dulu da dapat kerja yang best-best.

Ya Allah, permudahkanlah urusanku ini Ya Allah...

Welkem Back...

iDeOLoGy Cik Dya at 7:53 PM 0 000 iDeOLoGy ReaDeR
Asslammualaikum...
salam bertemu kembali...
hampir setahun aku xjenguk blog nie,maklum la bertungkus lumus untuk mengejar cita-cita...

sekarang ni pun aku da lulus peperiksaan Lembaga Jururawat Malaysia. Alhamdulillah, cuma yang buat aku gundah-gulana, kerja yang diidam-idamkan belum lagi tercapai.

hari ni mood aku betul-betul down.bukan aku tak happy bila dengar kawan-kawan dapat kerja, tapi aku lebih fikirkan diri aku sendiri,bilalah rezeki aku pulak. tapi aku percaya Allah maha adil, DIA tau apa yang terbaik untuk aku.

so don't think negative diah.don't be sad(hakikatnya aku xleh nk sedapkan hati sendiri). ada sesiapa boleh buatkan hati aku riang gembira x? =(

Sunday, March 06, 2011

Cerita tentang kawin...

iDeOLoGy Cik Dya at 8:21 PM 0 000 iDeOLoGy ReaDeR
Assalamualaikum...
dah lama rasenya aku tak hapdet blog.nak kata busy,tak la sebusy mana pun....

okey... sebenarnya minggu nie aku balik kampung.sebab apa ye???huhuhu...aku balik semata-mata nak pergi kenduri kawin ex-classmate aku time form 5 dulu...Saherah dan pasangannya...
makin bertambahlah kawan aku yang sudah bertukar status.aku bila lagi yer???(dus,dus,dus...jangan ko berangan nak kawin ye cik dya)
walaupun aku datang agak lewat atas sebab tunggu my BF BFF tapi tetap dapat tengok eira dan pasangannya potong kek dan dapat juga jumpa scandal-scandal kawan-kawan lama.dah bertahun tak jumpa mereka, makin ayu dan kacak mereka sekalian...
penat sudah aku membebel, jom kita tengok gambar pulak...

ll pasangan raja sehari ll

ll hamek berkat pengantin,hehehe.... ll

ll wif my bf BFF, Sutie ll

ll lepak dekat tampok laut sambil photoshoot =p ll

ll ada gaya model x??, hahaha... ll


hehehe...selepas balik dari kenduri kawin aku ngn bff pergilah date sambil posing-posing kat Tampok Laut.huhuhu...sebenarnya kami dah lama tak jumpa,walaupun masing-masing duduk KL,tapi kami tak pernah pun jumpa...memang jodoh kami jumpa kat kampung je la.tu yang kami pergi sana atas tujuan sembang-sembang dan hamek gambar.

okay la, 2 je cite kawin-kawin dari aku. ada kerajinan aku hapdet lagi k...
daaaaaaaaaa...


nOtA NoTy: mula risau,bila la aku nak kawin nie???umo makin meningkat,kawan-kawan ramai dah kawin...cam ne la majlis aku nanti yer???<----mula nak pasang angan-angan...=p

Tuesday, March 01, 2011

Hias blog

iDeOLoGy Cik Dya at 6:16 PM 0 000 iDeOLoGy ReaDeR
Assalammualaikum...
haip...balik-balik kelas terus edit blog sampailah ke petang.ape nk jadi dengan aku ni, cuma aku harap janganlah pernah ada idea nak delete blog nie setelah berhempas-pulas mengedit sana sini...setakat ni aku berpuas hati dengan blog ni...cuma perlu improvekan lagi.ya...cayok-cayok...aja-aja fighting!!!!

actually sekarang aku tengah clinical practical...tapi oleh kerana masalah dalaman yang sangat menyebalkan aku dan beberapa teman lagi terdamparlah kat neraka kolej yang kucingtaik. urm pape pun kami tetap akan belajar sesuatu...ilmu perlu di pelajari walau macamana keadaan sekali pun kan??
untuk menyetelkan masalah kami nie pihak yang sepatutnya menguruskan penempatan kami telah menendang kami (bayangkan macam bola) ke 1 pihak lagi yang hanya memantau keadaan kami di tempat praktikal...jadi dengan bantuan pemantau itu,kami bersatu hati akan menegakkan hak kami...sampai bila kami akan hadapinya.ya,sampai kami bla dari situ.pape pun aku harap lulus LJM walaupun jauh di sudut hati aku sangat sayu.sayu sebab tidak di beri peluang untuk menimba pengalaman sedalam-dalamnya.apa-apa pun doakan yang terbaik untuk aku...

okaylah perut sudah terasa lapar, badan sudah berasa melekit...jadi aku nokhtahkan setakat ini sahaja...
daaaaaaaaaaa....

n0Ta-n0Ti: tak sabar sebenarnya nak habis study dan terus nak kawin kerja.

Monday, February 28, 2011

hari yang sangat meletihkan

iDeOLoGy Cik Dya at 8:57 PM 0 000 iDeOLoGy ReaDeR
assalammualaikum...
huh!!!hari nie sangat-sangat meletihkan...
maybe sebab semalam aku vomit kot...
arg!!!padanlah muka sebab lambat makan...
badan jadi sangat-sangat tidak bermaya...perut tidak selesa.macam-macamlah masalah aku...
time-time nie mulalah berangan terpikir...alangkah indahnya bila aku sakit-sakit macam nie ada orang yang jaga aku... haha...mula la tu nak mengada,cit...

niat hati hari nie aku nak ponteng tapi nasib baiklah iman aku masih kuat...kalau tak melayanglah $$$$...bukan sikit denda yang di kenakan klu ponteng...RM100.huh,sungguh tidak berpatutankan...(sila setuju), dari aku murah hati menderma kat kolej,baik aku guna tuk kawin shopping.

okaylah aku nak study
...esok ada discussion...

daaaaaa....

NoTa-n0ti: layan citer korea his beautiful...huhuhu...
 

Colorful life in my heart Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea