Friday, February 24, 2012

Kerja Sementara

iDeOLoGy Cik Dya at 8:00 PM 0 000 iDeOLoGy ReaDeR
Assalammualaikum...

aku sekarang merantau kat negeri orang, yang jauh dengan negeri aku sendiri untuk mencuba nasib dengan harapan ada rezeki aku kat sini.

aku kerja sementara sebelum mana-mana hospital panggil aku interview. bukan aku tak bersyukur yang sekarang ni sekurang-kurangnya aku ada pekerjaan,tapi aku terlalulah bosan dengan keadaan nie...tension pun ye,maklumla bukan feel aku kerja macam ni. susah untuk pujuk hati untuk ikhlas, lagi-lagi bila dengar khabar yang kawan-kawan seperjuangan dulu da dapat kerja yang best-best.

Ya Allah, permudahkanlah urusanku ini Ya Allah...

Welkem Back...

iDeOLoGy Cik Dya at 7:53 PM 0 000 iDeOLoGy ReaDeR
Asslammualaikum...
salam bertemu kembali...
hampir setahun aku xjenguk blog nie,maklum la bertungkus lumus untuk mengejar cita-cita...

sekarang ni pun aku da lulus peperiksaan Lembaga Jururawat Malaysia. Alhamdulillah, cuma yang buat aku gundah-gulana, kerja yang diidam-idamkan belum lagi tercapai.

hari ni mood aku betul-betul down.bukan aku tak happy bila dengar kawan-kawan dapat kerja, tapi aku lebih fikirkan diri aku sendiri,bilalah rezeki aku pulak. tapi aku percaya Allah maha adil, DIA tau apa yang terbaik untuk aku.

so don't think negative diah.don't be sad(hakikatnya aku xleh nk sedapkan hati sendiri). ada sesiapa boleh buatkan hati aku riang gembira x? =(
 

Colorful life in my heart Copyright © 2009 Paper Girl is Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Birthday Gift Idea